Knallend Carnavalsweekend zet puntjes op de i.

 In Uncategorized

Het was een seizoen met een lange aanloop met allerlei activiteiten waarbij het hoogtepunt uiteraard ligt in het carnavalsweekend.

Het weekend begon traditiegetrouw met het bezoek aan de Wiekslag om daar met schoolprins Milan en schooladjudante Isa van De Wiekslag carnaval te vieren. ‘s Middags gingen de hoogheden met hun hele gevolg naar de ColckHof in Almelo. De ColckHof is een  woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking van de Twentse Zorgcentra. De bewoners kijken elk jaar uit naar het bezoek van de hoogheden uit Tubbig waarmee ze ’s middags een mooi carnavalsfeest vieren.
’s Avonds start om 19:00 uur de Twentse Verlichte Carnavals Optocht, die dit jaar voor de 17e keer wordt georganiseerd. Een kleurrijk verlichte stoet praalwagens, loopgroepen, een- en tweelingen trekt dan onder toeziend oog van het massaal toegestroomde publiek door de straten van Tubbergen. Elk jaar weer een bijzonder lichtspektakel. Aansluitend aan de optocht is er een feest in de grote tent op het Centrumplein in Tubbergen waar aan het einde van de avond de prijsuitreiking plaatsvindt. Bij deze nog de complimenten aan de organiserende stichting voor het verloop van deze editie van de Twentse Verlichte Carnavals Optocht

Zaterdag was het tijd voor de jeugdige carnavalisten. Tijdens de kinderoptocht kunnen deze bouwers van de toekomst hun creaties aan het publiek laten zien.

 Op zondag is het gebruikelijk om bij de buurvereniging CV De Papsleef’n met de prinsenwagens deel te nemen aan de hun optocht tijdens de Papsleef’ndag.

Op maandag vindt al een aantal jaren de laatste grote optocht van Twente plaats en hierdoor komen veel praalwagens uit de omgeving naar Tubbergen om daar nog één keer hun creatie te laten zien. Aansluitend aan de optocht is er een groot feest in de feesttent op het Centrumplein waar na de prijsuitreiking het evenement PowerHour plaatsvindt. Een uur lang zetten de hoogheden van Tubbergen dan met muziek en special effects de tent op z’n kop. Gezien het grote enthousiasme in de feesttent is dit event zeker een blijver voor het carnavalsfeest in Tubbergen.

Dinsdagmiddag is sinds vorig jaar weer een dweilmiddag die wordt georganiseerd door de hoogheden zelf. Hierbij worden diverse gelegenheden in de regio bezocht om daar met carnavalisten van andere verenigingen een mooie middag te vieren.
’s Avonds vindt dan het traditionele bokverbranden plaats en is er tijd om terug te kijken, de jubilarissen te onderscheiden en afsluitend de bok te verbranden. 

Dan op de woensdag tijdens de kerkmis, waarbij ook het askruisje gehaald werd, had iedereen de tijd voor een moment van bezinning en in zichzelf terug te kijken op het carnavalsseizoen 2019.

Het bestuur van de cv De Schaop’nböll’kes / Schaop’nköpkes kijken terug op een zeer geslaagd carnavalsseizoen en bedanken de hoogheden Prins Ronald II, Adjudant Walter, Jeugdprins Gijs I, Jeugdadjudant Wessel, de hofdames, de leden en alle vrijwilligers enorm voor hun inzet tijdens dit seizoen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search