In Memoriam

 In Uncategorized

In memoriam

Hans Boerrigter

“We hebben tranen gelachen,

we hebben tranen gehuild.

We hebben onnozel gedaan,

een oud prins is heen gegaan”

 

Afgelopen dinsdagochtend kregen we het verschrikkelijke bericht dat onze oud prins en lid van verdienste Hans Boerrigter met grote spoed naar het ziekenhuis was gebracht. Daar aangekomen bleek de situatie zo erg dat het meest verschrikkelijke scenario te verwachten was. Na een paar dagen tussen hoop en vrees te hebben geleefd, is in de nacht van woensdag op donderdag Hans in het bijzijn van z’n familie en dierbaren overleden.

Een klap die hard aankomt en nog lang zal nadreunen.

Hans was in het jaar 2001 de hoogheid van de carnavalsvereniging De Schaop’nböll’kes. Samen met zijn adjudant Leo Eppink stonden ze bekend als het zingende duo en gingen ze voorop in de polonaise. Hans was voor velen een bekende verschijning door z’n verschillende optredens en buuts die hij jarenlang tijdens de diverse gala’s ten tonele bracht en hiermee het publiek vermaakte. Ook was hij vaak de smaakmaker in de optredens van de Oud Prinsen Garde van de vereniging. Het afgelopen carnavalsseizoen schitterde hij nog weer eens met z’n vertolking van Andre van Duin. Een typetje die hij maar wat graag voor zijn rekening nam. Hans nam vaker zaken voor z’n rekening. Als carnavalsvereniging en Oud Prinsen Garde kon je altijd een beroep op hem doen. Dat was ook één van de redenen waarom Hans tot lid van verdienste van de carnavalsvereniging werd benoemd. Maar z’n maatschappelijke inzet ging verder dan de carnavalswereld. Zo was hij onder andere lid van het vrijwillige brandweerkorps Tubbergen, de voetbalvereniging TVC’28, de postduivenvereniging de Luchtbode en betrokken bij de buurtvereniging De Oranjewijk Tubbergen. Mede hierdoor is Hans koninklijk onderscheiden als lid in de Orde van Oranje Nassau.

Dat Hans het hart op de goede plaats had zitten, blijkt ook nog eens uit zijn donorschap. Zelfs na z’n overlijden, helpt hij anderen verder dankzij dit donorschap. Een man met een groot gouden hart.

Als vereniging en Oud Prinsen zijn we dankbaar, blij en vooral trots dat we Hans als behulpzaam, gastvrij en kleurrijk mens hebben gekend. Dinsdagavond 16 juli aanstaande zullen we afscheid van hem nemen.

Hans, bedankt voor alles!!

We wensen familie en alle anderen vrienden van Hans, en dat zijn er héél veel, alle steun toe in deze moeilijke tijd.

 

Namens,

Carnavalsvereniging de Schaop’nböll’kes

de Oud Prinsen Garde

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search