Jan Tasche benoemd tot “lid van verdienste” tijdens Ledenvergadering Schaop’nböll’kes

 In Uncategorized

In een goed bezochte Algemene Ledenvergadering bij Overheempark ’n Kaps is Jan Tasche uitgetreden uit het hoofdbestuur van de Schaop’nböll’kes en is hij voor zijn jarenlange inzet benoemd tot “lid van verdienste”.
Jan is al bijna 30 jaar lid van de Schaop’nböll’kes en bracht in die tijd weer een nieuw elan in de jeugdafdeling de Schaop’nköpkes. Het hoogtepunt van deze periode was het jaar dat Jan zelf Jeugdprins was samen met zijn adjudant Harold Tasche. Jan had de “smaak” goed te pakken gekregen want in 1995 werd hij adjudant van Sijbren Zandstra en in 2004 zwaaide hij zelf de scepter samen met adjudant Maikel Oosterhuis. Naast dat Jan de vereniging regelmatig voorging in het feestgedruis, nam hij ook bestuurlijk zijn verantwoordelijkheid. In de periode van 2007 tot 2011 was hij voorzitter van de Raad van Elf. Verder heeft hij meer dan 15 jaar als bestuurslid in het hoofdbestuur gezeten, waarbij de laatste drie jaar als vice-voorzitter. Al met al een hele staat van dienst, waardoor het bestuur heeft gemeend hem te benoemen tot “lid van verdienste”.

Ook is Edwin Snijders uitgetreden uit het hoofdbestuur. Nadat hij in 2009 adjudant is geweest van Ronald Jansen heeft hij jarenlang deel uitgemaakt van het hoofdbestuur. Ook is hij eerst secretaris, en het afgelopen jaar voorzitter geweest van de Raad van Elf.
In een dankwoord heeft President Huub Frons beide hier dan ook hartelijk voor bedankt en namens het bestuur de hoop uitgesproken dat Jan en Edwin zich nog jaren zullen blijven in zetten voor de Schaop’nböll’kes.
Paul Hofsté en Jarno Kroeze zijn gekozen om de ontstane vacatures in het bestuur weer op te vullen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search