Schaop’nböll’kes kijken terug op fantastisch seizoen !

 In Uncategorized

Het carnaval zit er op voor het jaar 2013-2014. De Schaop’nböll’kes kijken met plezier terug op een mooi carnavalsseizoen. Het lijkt al weer heel lang geleden dat Prins Maikel I, adjudant Herman met hun Hofdames Mariëlle en Paula gepresenteerd werden als de nieuwe Hoogheden. Sinds die zondagmiddag in november 2013 zijn er dan ook bijna ontelbare activiteiten geweest waar de Schaop’nböll’kes met hun Hoogheden bij aanwezig zijn geweest. Naast het gemeentegala, de gala bij het Meulenbelt, de vier eigen gala’s en het seniorengala zijn ook de gala’s in Fleringen, Harbrinkhoek, Albergen en Reutum dit jaar bezocht. Maar liefst 3 buurdorpen, Fleringen, Albergen en Geesteren  hadden een jubileum te vieren waar ook een bezoek aan is gebracht. Naast de 3 optochten in Tubbergen is er met de vernieuwde Prinsenwagen ook meegereden in de optochten van Albergen, Fleringen en Geesteren.

Tussendoor vond de wagenoverdracht bij de Residentie ’t Oale Roadhoes plaats, is er carnaval gevierd met de Fortburgers, de Wiekslag, de Marke en de Canisius, de Colckhof in Almelo, vond de sleuteloverdracht in Tubbergen plaats en werd het dansmariekesconcours  in Fleringen bezocht.

Huis aan huis is het vernieuwde Schaopn’nblad gratis verspreid en is er gul gegeven aan de collecte voor de kindercarnaval, zodat ook voor de kinderen een prachtig carnaval georganiseerd kon worden.

Ook zijn nog diverse bezoekjes gebracht aan onder andere de oud hofchauffeur, de Oranjewijk en de 1000e en 1111e Facebookvriend, voordat op dinsdag 4 maart 2014 na een gezellige middag georganiseerd door de Hoogheden ‘s-avonds de bok is verbrand en het carnaval werd afgesloten.

Veel activiteiten zijn tezamen met de Schaop’nköppkes onder leiding van de Jeugdhoogheden Prins Wietze I, Adjudant Bas en hun Hofdames Anke en Marlin bezocht onder het motto: hoe meer mensen hoe meer plezier.

Waardering voor de Hoogheden en Hofdames dat zij dit zeer volle programma met veel plezier en enthousiasme hebben doorstaan. Maar ook veel waardering voor de ontelbare vrijwilligers die in de diverse commissies de organisatie van alle activiteiten op zich hebben genomen en er samen voor hebben gezorgd dat we een vlekkeloos en prachtig seizoen hebben gedraaid.

Carnaval vier je samen. De Schaop’nböll’kes hebben in Tubbergen laten zien hoe dit moet.

Allen bedankt!

De voorbereidingen voor het seizoen 2014-2015 zijn al weer begonnen. Allemaal lekker genieten van de zomer en dan beginnen we in november weer gewoon opnieuw!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search