Groot succes Underkoffergala!

 In Uncategorized

Een daverend succes met de Underkoffergala van de Schaop’nböll’kes

Zoals aangegeven in de diverse aankondigingen voor de Underkoffergala van de Schaop’nböll’kes is dit carnavalsseizoen niets wat het lijkt. De gala commissie had als alternatief voor de normaal georganiseerde gala’s een combinatie bedacht die bestond uit een uitzending van live-entertainment via een live-stream in combinatie met eerder opgenomen beelden en historische beelden.
Om deel te kunnen nemen aan de Underkoffergala kon iedereen een koffer bestellen waarin naast de nodige versnaperingen voor de inwendige mens ook een inlogcode en de bingokaarten zaten. Alle koffers zijn verkocht wat inhoudt dat er ruim 600 kijkers thuis hebben genoten van de Underkoffergala. Een mooi detail hierbij is dat burgemeester Willemien Haverkamp de laatste koffer heeft gekocht zodat ze live vanuit Vasse kon meegenieten.

De Underkoffer gala werd gepresenteerd door het duo Wessel Grobbink en Jan Olde Hampsink. Met hun grappen, kwinkslagen en gortdroge humor verbonden ze de diverse onderdelen van de underkoffergala aan elkaar. Uiteraard mag ook bij een alternatieve gala een goede buut niet ontbreken. Errol Eppink nam in deze gala de gelegenheid om terug te kijken  op een roerig Corona jaar in Tubbergen die zelfs op een bepaald moment als brandhaard in de landelijk pers werd genoemd. Met als hoogtepunt het hamsteren van toiletpapier en de langdurige aanbieding van het groene goud van het regionale gerstenat. Vele oude beelden kwamen tijdens de gala voorbij waarbij een mooie terugblik werd gegeven in het 44-jarig bestaan van de carnavalsvereniging De Schaop’nböll’kes. Naast het entertainment waren er ook mooie prijzen te winnen met de bingokaarten uit de koffer. Natuurlijk was het niet mogelijk om de prijzen live te overhandigen. De huidige nog in functie zijnde hoogheden Prins Tonny 1 en Adjudant Alwy gaan het komende weekend persoonlijk de prijzen bij de prijswinnaars langsbrengen.

Hoogtepunt van de middag was wel de uitreiking van de jaarlijkse Schaopmantrofee. Deze trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan ene persoon/organisatie/instelling die zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor de Tubbergse Samenleving. Dit jaar heeft de galacommissie besloten om deze trofee uit te reiken aan alle zorgmedewerkers van TMZ de Meulenhof te Tubbergen die daarmee symbolisch al het zorgpersoneel in Tubbergen maar ook geheel Nederland vertegenwoordigen. Normaal gesproken krijgt diegene die de trofee verdiend ook een financiële bijdrage. Dit jaar heeft de galacommissie dat anders bedacht. Het is gebruikelijk dat de Schaop’nböll’kes jaarlijks een gala avond voor de inwoners van de Meulenhof verzorgd. Dat gaat in dit gekke carnavalsseizoen natuurlijk niet gebeuren. Daarom heeft de galacommissie het TMZ Meulenhof aangeboden om, als de omstandigheden dat weer toe laten, een alternatieve gala avond voor de bewoners en personeel van het TMZ Meulenhof te verzorgen. Een aanbod dat door het TMZ Meulenhof graag in ontvangst is genomen.

Terugkijkend op een geslaagde alternatieve Underkoffergala kan de carnavalsvereniging de Schaop’nböll’kes de conclusie trekken dat waarschijnlijk juist door dit soort rare tijden de creativiteit, vindingrijkheid en saamhorigheid wordt versterkt. Maar gaat er wel vanuit dat men volgend jaar, met de 44e hoogheden van de vereniging, weer een normale carnaval kan vieren.

Alaaf!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search