In memoriam Jan Koopmans

 In Uncategorized

In memoriam

Jan Koopmans
Oud Prins c.v. De Schaop’nböll’kes

Op zondag 3 april jl. bereikte ons het droevige bericht dat Jan Koopmans geheel onverwachts is overleden. Dat het overlijden zeer plotseling kwam, merkten we aan de diverse reacties om ons heen. Veel mensen hebben Jan vorig week nog zien rijden met de opvallende auto van Bakkerij Koopmans of hadden hem zelfs nog even gesproken. Want ondanks zijn leeftijd, die al ver over de pensioengerechtigde leeftijd heen was, was Jan niet iemand die stil zat. Bijna dagelijks was hij nog aan het werk voor de bakkerij die hij inmiddels aan zijn zoon Herbert had overgedragen.

Jan was jaren lid van de carnavalsvereniging De Schaop’nböll’kes. In het jubileumjaar 1988 kwam Jan op het podium tevoorschijn om in dat jaar de Prins van de vereniging te zijn. Samen met zijn adjudant Peter Kooiker namen zij in dat jaar het voortouw binnen de diverse carnavalsactiviteiten. Wat een prestatie! ’s Avonds, en meestal ook tijdens de nachtelijke uren, carnaval vieren om dan bij thuiskomst het prinsenpak om te ruilen voor de witte bakkerskleding. Want er moest natuurlijk wel brood worden gebakken.

Ook na het jaar waarin hij prins was, bleef Jan actief binnen de carnaval. Vaak deed hij als eenling mee aan de carnavalsoptochten in Tubbergen. Met oneliners zoals “Ik heb overal lak aan”, “Met carnaval heb ik de grootste rol” en met de daarbij behorende uitdossing en accessoires verraste Jan telkens het publiek. Zelfs na een ongeluk waarbij hij zijn heup had gebroken, deed hij nog mee. In een rolstoel met daarbij de tekst “Kar-na-val” kreeg hij veel bijval van het publiek.
Carnaval was zijn lust en zijn leven maar de passie voor zijn vak als bakker ging altijd voor. Jan is tot aan zijn 70e jaar actief lid gebleven van de oud-prinsengarde.

Als vereniging en oud prinsen kijken we terug op een vriendelijke man die zeer zeker gemist zal worden.

We wensen Mariet, kinderen en kleinkinderen veel sterkte bij hun verlies.

C.V. De Schaop’nböll’kes
de Oud Prinsen Garde

Recent Posts

Start typing and press Enter to search