Terugblik op een fantastisch seizoen van de Schaop’nböll’kes !

 In Uncategorized

Het carnavalsseizoen zit er op voor het jaar 2014-2015. De Schaop’nböll’kes kunnen met plezier en genoegdoening terugkijken op een mooi periode. Het lijkt al weer heel lang geleden, dat op zondag 16 november 2014 Prins Robert I en adjudant Renė bij het Oale Roadhoes uit de kist kwamen en zich met hun Hofdames Christa en Anita zeer enthousiast presenteerden aan alle aanwezigen en de pers als de nieuwe Hoogheden van Tubbergen.

Vanaf die middag is het draaiboek op volle toeren gaan draaien en zijn er naast de geplande activiteiten ook talloze spontane acties geweest waar de Hoogheden met hun aanwezigheid de feestvreugde hebben verhoogd. De Dubbelkiekers uit Harbrinkhoek leverde dit jaar de Sleutelprins. Omdat onze Prins Robert zelf ook uit Harbrinkhoek komt was het niet vreemd dat we daar met de vereniging diverse keren zijn geweest. Naast de receptie van de sleutelprins, het gemeentegala en de reguliere gala in Harbrinkhoek zijn we met de vereniging op de dinsdag na Rosenmontag ook met het uitje, georganiseerd door de Hoogheden, bij de dweilmiddag in de tent bij zaal Kampkuiper geweest.

Naast de gala bij het Meulenbelt, de vier eigen gala’s en het seniorengala zijn ook onder andere de gala’s in Vasse en Reutum en het jubileumgala in Manderveen dit jaar bezocht. Naast de 3 optochten in Tubbergen is er met de Prinsenwagen ook meegereden in de optochten van Albergen en Geesteren. De optocht in Langeveen is door onze Hoogheden tezamen met de Jeugdhoogheden en jeugdraad ook bezocht. Ook hebben veel verenigingen uit de omliggende dorpen met hun Hoogheden onze gala’s en/of onze optochten bezocht.

Tussendoor vond de wagenoverdracht bij de Residentie ’t Oale Roadhoes plaats, is er carnaval gevierd met de Fortburgers bij de opkomst van het Bleumke, is de Wiekslag, de Marke en de Canisius bezocht, werd er in de Colckhof in Almelo weer carnaval gevierd , vond de sleuteloverdracht in Tubbergen plaats en werd het dansmariekesconcours in Fleringen bezocht.

Het Schaopn’nblad is weer gepresenteerd en rondgebracht en er is weer gul gegeven aan de collecte voor de kindercarnaval, zodat ook voor de kinderen een prachtig carnaval georganiseerd kon worden.
Ook zijn nog diverse bezoekjes gebracht aan onder andere de oud hofchauffeur en de kinderplakavond van de Oranjewijk, werd er carbid geschoten bij de buren van de Hoogheden, is er een Abraham gezet bij onze President, werd de Schoolprins met een bezoekje verrast, werd er een thuisbioscoop geopend en is er een boog gezet bij het werk van Adjudant Renė.

Telkens werden de magen weer gevuld door de ontelbare worstjes en hapjes welke door Prins Robert met dank aan zijn baas Zwanenberg werden aangeleverd.

Veel activiteiten zijn tezamen met de Schaop’nköpkes onder leiding van de Jeugdhoogheden Prins Mick I en Adjudant Daaf bezocht. Met de jeugdraad en seniorenraad erbij waren het vaak 50 tot 60 personen van onze vereniging die de activiteiten buiten ons dorp bezochten en die dagen of avonden tot een groot feest maakten.
Voor we het wisten was het dinsdag 17 februari 2015, en werd de bok verbrand en het carnaval afgesloten.

Waardering voor de Hoogheden en Hofdames dat zij dit zeer volle programma met veel plezier en enthousiasme hebben doorstaan. Maar ook veel waardering voor de ontelbare vrijwilligers die in de diverse commissies de organisatie van alle activiteiten op zich hebben genomen en er samen voor hebben gezorgd dat we een vlekkeloos en prachtig seizoen hebben gedraaid.

Carnaval vier je samen. De Schaop’nböll’kes hebben in Tubbergen ook dit jaar weer laten zien hoe dit moet.
Allen bedankt en tot het Prinsenbal op zondag 15 november 2015!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search