Sleutelprins Marco en adjudant Jeroen voorop bij de Schaop’nböll’kes

 In Uncategorized

 

Het is Marco Sjoers die de eervolle taak van sleutelprins op zich gaat nemen, vergezeld door zijn vriend Jeroen Droste als adjudant. Marco: “Toen ik op een avond gebeld werd door Robert van de Kuil met de vraag of hij langs mocht komen met een inkoper non-food voelde ik gelijk al nattigheid. Al eerder had hij toespelingen gemaakt in mijn richting over de functie van prins carnaval. Lang nadenken hoefde ik niet; het lijkt me een prachtige ervaring.” Hetzelfde verging het de nieuwbakken adjudant Jeroen, die ’s avonds laat met een vaag verhaal richting een café buiten de gemeentegrenzen van Tubbergen werd gelokt. Ook Jeroen was snel enthousiast, hoewel hij op dat moment nog niet wist met welke prins hij in zee zou gaan.

Ondernemend

Marco, eigenaar van Top Twence, een internationale onderneming op het gebied van speelgoed en sportartikelen is een bekend gezicht bij ondernemend Tubbergen. Van oorsprong komend uit Almelo woont hij sinds 1995 in Tubbergen samen met zijn vrouw Lisette. Zij hebben 3 kinderen: Madée, Casper en Bram.

Jeroen is eveneens geen onbekende in het sleutedorp. Naast zijn werk als accountant en partner bij de Jong & Laan is hij ook voorzitter van CDA Tubbergen. Jeroen komt van oorsprong uit Harbrinkhoek, maar woont sinds 1992 samen met zijn vrouw Nanne in Tubbergen. Ook zij hebben 3 kinderen: Derk, Hidde en Jort.

Marco en Jeroen, die naast buren ook goede vrienden zijn, hebben er veel zin in om er met zijn allen een fantastisch feest van te maken. “Carnaval leeft nog erg in Tubbergen en wordt door heel veel mensen gedragen. Of het nu het kijken naar of meelopen met de optocht is, of het feesten tot in de kleine uurtjes, bijna elke inwoner is wel op een of andere manier betrokken bij het carnavalsfeest. Dat maakt het tot een echt dorpsfeest!”

Sleuteldorp

Dat de heren dit jaar het sleuteldorp mogen vertegenwoordigen voelen ze als een eervolle taak. “De gemeente Tubbergen is met al zijn onderlinge dorpen een prachtige gemeente waar saamhorigheid en burgerparticipatie nog een groot goed is. We zien er naar uit om de verschillende activiteiten in en met de omliggende dorpen uit te voeren.”

Marco en Jeroen vieren al jaren samen carnaval. In het verleden met de buurt in de optocht, de laatste jaren met collega’s/vrienden waarbij er ook een avond Oldenzaal op het programma staat. Ieder jaar ervaren zij weer hoe leuk het is om even alles opzij te zetten, ‘de kop leeg te maken’ en samen feest te vieren. Hun lijfspreuk is dan ook: De Schaop’nböll’kes hebt de gemeenteslöttel, dus wie zegt: Loa goan met ’n pröttel

dsc_0237

Bron: Tubbergen.Nieuws.nl

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

SOP feest 2016