René Booijink onderscheiden met de Zilveren Narrensteek

 In Uncategorized

Hij was totaal overdonderd, René Booijink, toen hem aan het eind van zijn buut tijdens de 5e en laatste gala-avond van dit jaar van de Tubbergse Schaop’nböll’kes de Zilveren Narrensteek werd uitgereikt.
Directe aanleiding was het feit, dat René onlangs heeft aangekondigd dit jaar voor de laatste keer mee te werken aan de Tubbergse gala.

De Zilveren Narrensteek is vooral in het zuiden van ons land bekend als een zeer gewaardeerde, maar ook zeer begeerde carnavaleske prijs, bestemd voor de buutreedner die in dat carnavalsjaar uit een aantal genomineerden uiteindelijk als beste uit de “ton” komt.
Op voorspraak van de carnavalsvereniging van de Oranjewijk in Tubbergen, waarvan hij ook deel uitmaakt, viel deze grote eer dit jaar ten deel aan René Booijink.

Het was “dr. Schaepman” Paul Scholten die de prijs aan Booijink uitreikte en daarbij ook de overwegingen vermeldde die aan het toekennen van de prijs ten grondslag liggen.
Paul Scholten is zelf lid van het “Tonpratersgilde”.
De belangrijkste daarvan zijn dat René Booijink gedurende 18 jaren zijn beste krachten heeft gegeven aan het schrijven van teksten voor buuts, niet alle in Tubbergen zelf, maar ook vele in de grotere regio van noordoost Twente. Daarnaast heeft hij gedurende de laatste 15 jaar zelf in Tubbergen op de bühne gestaan om het publiek tijdens de gala te vermaken met zijn schitterende, vaak onnavolgbaar komische buuts.
Daarnaast was hij een aantal jaren een zeer gewaardeerde spreekstalmeester van de Tubbergse gala.

René was met dit eerbetoon en deze mooie prijs die hem ten deel viel totaal overdonderd en wist – zichtbaar ontroerd – niet goed wat te zeggen: “ik stao nig vaak met de moond vol tanden” zo was zijn eerste reactie. Vervolgens bedankte hij zijn trouwe publiek voor alle support en bijval door de jaren heen.
Een langdurig, ovationeel applaus onderstreepte nog eens hoezeer – ook deze avond weer – het publiek de buuts van Booijink altijd heeft gewaardeerd.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search