Prins Maikel en Adjudant Herman op bezoek bij Teun en Sien Hesselink

 In Uncategorized

Hoog prinselijk bezoek stond op 30 november j.l. voor de deur van het echtpaar Teun en Sien Hesselink, sinds kort woonachtig in de Amanshoeve te Manderveen.

Niet minder dat de kersverse prins Maikel en zijn adjudant Herman van de Schaopnböllkes uit Tubbergen rekenden het tot één van hun eerste taken om Teun en zijn vrouw met een bezoek te vereren. Teun is immers sinds jaar en dag een zeer gewaardeerd en gerespecteerd icoon van de Tubbergse carnavalsvereniging.

Als oud-Prins Teun I, maar vooral ook vanwege het feit dat hij maar liefst 32 jaar lang de hofchauffeur is geweest van de prins en de raad van Elf heeft hij door de jaren heen zich met hart en ziel voor de vereniging en daarmee voor de Tubbergse gemeenschap ingezet. Bovendien heeft de prinsenwagen tot op de dag van vandaag steeds onderdak gevonden in de schuur bij het voormalig loonbedrijf van Teun.

Vanzelfsprekend dat prins Maikel Teun daarvoor – nu hij wat meer in  ruste is – tijdens zijn bezoek nog eens hartelijk bedankt heeft en hem evenals zijn vrouw  bij die gelegenheid onderscheiden heeft met de prinselijke versierselen. Dit gebaar was des te meer bijzonder, omdat prins Maikel in 1990 jeugdprins was, tegelijk met het prinsenjaar van Teun I.

En Teun mag het dan in zijn actieve leven wat rustiger aan doen,  zittend op zijn  praatstoel is hij nog even spraakzaam als altijd. Prachtige verhalen over vroeger, zijn belevenissen als hofchauffeur, met als vaste kenmerk zijn zwarte bolhoed, en zijn wederwaardigheden met heel wat generaties dansmariekes, ze komen allemaal vloeiend over zijn lippen; en aan de bekende twinkeling in zijn ogen is duidelijk merkbaar hoezeer hij nog steeds zelf  van deze verhalen geniet.

Die bolhoed overigens, daar was hij altijd heel zuinig op. Tijdens het gesprek met de prins werd duidelijk waarom: die bolhoed was erg duur van aanschaf en had hem ooit maar liefst 52 gulden gekost!

Aan het eind van het gesprek gaf Teun te kennen dat hij nu dan wel in de prachtige Amanshoeve  in Manderveen woont – waar ze het overigens heel erg naar hun zin hebben – maar dat hij de Tubbergse carnaval trouw blijft en in elk geval naar het Tubbergse seniorengala  op 20 februari volgend jaar zal komen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search